dijous, 6 de novembre del 2014

HEM FET LA VEREMA

El dilluns 6 d'octubre, els alumnes de CM i les senyoretes vam anar a Calders, la comarca del Bages, al Mas Canadell.
Vam aprendre el procés de la verema i altres coses. Quan vam arribar, vam anar a un bosquet a esmorzar després vam anar a visitar a la Vinyet que és la germana petita dels germans que viuen a la masia i ens va ensenyar la vinya i les parts d'un cep: la rabassa, el gotim, el pàmpol, el sarment, l'arrel i el circell. Després vam anar a trepitjar raïm. Quan vam acabar vam anar a un espai d'herba i vam posar el most en pots. Vam anar a visitar l'Hortènsia i ens va ensenyar les tines i la premsa. Després vam anar amb el mossèn Bótes i ens va explicar que de les tines obrien una porteta i el most queia en una banyera gegant i amb un cullerot també gegant, la posaven en bótes. Més tard vam anar a dinar.
Vaig aprendre moltes coses i em va agradar molt trepitjar raïm.
Àneu Casellas 


Els alumnes de cicle mitjà i les senyoretes vam anar a Calders, comarca del Bages, al Mas Canadell per coneixèr el procés de la verema. 
Quan vam arribar vam anar a veure la primera germaneta i ens va explicar les parts del raïm, com és la planta del raïm etc... Després vam anar a trepijar raïm i més tard vam anar a omplir les ampolletes i ens van dir que quan passin 21 dies serà vinagre i quan vam acabar d'omplir les ampolletes vam anar al labavo. Seguidament vam anar a dinar. Un cop acabat vam anar a jugar molta estona.Vam pujar a l'autobús i junts vam anar a l'escola.
M'ho vaig passar molt bé perquè l'excursió era de tot el dia.
Kacper Adam Michalak

Quan vam arribar a la casa, vam anar a un bosquet i vam esmorzar.
Els monitors que ens acompanyaven ens van explicar la història dels 3 germans que vivien a la casa: la Vinyet que es cuidava de les vinyes, la Hortènisa que es cuidava de xafar el raïm i Mossen Bótes que posava el most a dins les bótes.
La senyora Hortènsia també ens va ensenyar una premsa que serveix per xafar el raïm.
allà hi havia molts animals: cavalls, ponis, mofetes, ànecs... 

Guillem Clos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada